A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

A PKO Bank Polski (A PKO Lengyel Bank) megkapta a Microsoft tanúsítványát, amely megerősíti a Software Asset Management (SAM) folyamat sikeres befejezését és a szoftvermenedzsment minőségi szabványainak teljesítését. A projekt célja a szoftverkezeléssel kapcsolatos belső eljárások felülvizsgálata volt. A Software Asset Management eljárás végrehajtásának köszönhetően a PKO Bank Polski újabb lépést tett az IT infrastruktúra biztonságának legmagasabb szintű alkalmazásában.

PKOBP MS SAM

A PKO Bank Polski és a Bank Tőkebefektetési Csoportjai a Microsoft Enterprise Agreement keretében Software Asset Management projektben vettek részt. Ez magában foglalta a végrehajtott folyamatokra, az informatikai erőforrások kezelésére és a licencdokumentumok alapos felülvizsgálatára vonatkozó részletes felülvizsgálatot. A többfázisú elemzés megerősítette a Bank szervezeti hatékonyságát és a magas szintű tevékenységeit a szoftvereszköz-gazdálkodás (SAM) egyes területein. A Software Asset Management projekt érintette a PKO Bank Polski központját és a társaságait.

„Annak köszönhetően, hogy a Microsoft módszertanának megfelelően végrehajtottuk a Software Asset Management eljárást, áttekintettük a Banknál érvényben lévő licenckezelési folyamatokat. A kapott eredmény megerősíti, hogy helyesen értelmezzük a licencelési szabályokat, és hatékonyan kihasználjuk a Microsoft Enterprise Agreementből származó előnyöket. A kapott tanúsítvány megerősíti, hogy a szoftvereszköz-gazdálkodást nemcsak a licencelés, hanem a banki IT infrastruktúra működésének biztonsága szempontjából is kiemelten fontosnak tartjuk” – mondta Katarzyna Tańska, a PKO Bank Polski User Support Department részlegének igazgatója.

A Microsoft és az EY „Security Trends. Biztonság a digitális korban” által végzett tanulmányban résztvevő vezetők 46%-a az adatszivárgás elleni védelmet tartja az egyik legfontosabb befektetésnek a cégek fejlődésében. Ezért annyira fontos a megbízható szoftvereszköz-gazdálkodás a cégnél: a beszerzés pillanatától kezdve a szoftver bevezetésén és üzemeltetésén át, az alkalmazás visszavonásáig és egy új verzió bevezetéséig.

„Ez fontos lépés a biztonság szintjének növelése és a szervezet technológiai irányításának következetes megközelítése felé. Örülünk annak, hogy a PKO BP, egy ilyen nagy méretű és komplexitású szervezet sikeresen átment a SAM folyamaton. Ez bizonyítja a szervezeti érettséget, ugyanakkor támogatja a digitális átalakulást az egész Bank számára” – mondta Magda Taczanowska, a Microsoft Enterprise részleg igazgatója.

A szoftvereszköz-gazdálkodás olyan vállalati szabályozás, amely a szervezeti struktúrákban a szoftver optimális kezelésére és védelmére szolgál. Összekapcsolja az embereket, a folyamatokat és a technológiákat, hogy javítsa a számítógépes alkalmazások biztonságát. E tevékenységek hatása többek között a teljes informatikai infrastruktúra kezelésének optimalizálása, amely ugyanakkor a felhasználók biztonságának növeléséhez vezet. A SAM folyamatok végrehajtásával az intézmények erősítik a szervezet fejlett infrastruktúrájának és összetett rendszereinek ellenőrzését. A SAM tanúsítási folyamat a leggyorsabb módja annak, hogy pontos és teljes képet kapjunk a szoftverről, és ezáltal optimalizáljuk a vállalat működési hatékonyságát.

„Ilyen méretű vállalat (mint a PKO Bank Polski) esetében a szoftverek megfelelő licencelése mindig kihívást jelent, hiszen speciális ismereteket és megfelelő erőforrásokat igényel. A projekt során kiderült, hogy a Bank nagyon jól megoldja ezt a problémát. Az auditorok szerepe (az újdonságok és a nem szokványos esetek kivételével) elsősorban leginkább az optimális licencelési megoldások keresésének módszereiről szólt”, mondta Janusz Krzyczkowski Senior Software Auditor, az IPR-Insights Polska vezérigazgatója.

A tanúsítvány hivatalos átadására augusztus 25-én került sor a Microsoft lengyelországi irodájában.

Zomborszki Joanna

Zomborszki Joanna

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..