A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

A magyar cégvezetők többsége azt hiszi, hogy a szoftverekkel nem kell foglalkoznia, mert nem ért hozzá, a feladatra ott van az informatikus, és egyébként is olyan sokat költ számítógépes programokra a cég, hogy meg van róla győződve: semmi baj nem lehet. Aztán jön egy audit, és hirtelen kiderül, hogy mégis.

A szoftvergyártók auditjától általában nem nagyon tartanak a magyar cégvezetők. Amikor mások lebuknak, hogy nem egészen jogtiszta szoftvereket használnak, akkor a tipikus magyar cégvezér nem tudja elképzelni, hogy ugyanez vele is megtörténhet. Amikor aztán eljön az audit ideje, ugyanez a cégvezetés általában kapkodni kezd.

„Ilyenkor már késő feltenni azt a szokásos, zavart kérdést, hogy: mégis hogy lehetett ezt így?” – mondja Csala Zsolt, a szoftvergazdálkodással foglalkozó IPR-Insights Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A tévedések gyakran nem is róhatók fel a menedzsmentnek, mert a szoftvercégek szerződéses feltételei egyre nehezebben átláthatók. Más félreértések egyszerűen az ismeretek hiányának tudhatók be. A leggyakoribb tévedésekből gyűjtöttünk össze most tízet.

A teljes cikk a HVG.hu oldalán itt olvasható.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..