A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2015. május 12. kedd
Nincs hozzászólás

A Forbes négy oldalas cikket közölt a használt szoftverek kereskedéséről – részletesen bemutatva a LicencPro Kft. tevékenységét, és megszólaltatva Zsoldos Sándort, az IPR-Insights vezérigazgatóját is.

Zsoldos Sándor egy tanácsadó céget vezet, nagyvállalatoknak segít eligazodni a szoftverlicencelés területén. Azt mondja, könnyű belefutni az illegális használatba, ha nem ismerik a vállalatok a legapróbb részleteket is. Egy többezres gépparkkal működő cégnél több száz olyan esemény lehet egy nap, ami megváltoztatja a licencigényt, ennyi esély van a jogtalanságra, ha nem figyelnek.

“Mi segítünk abban, hogyan használják a szoftvereket, honnan és mit vegyenek, hogy mindent a törvényeknek megfelelően csináljanak, és az adott keretek között a lehető legkevesebbet költsék. És a piacon egyedül mi vagyunk függetlenek, a többi cég szerződött partnere valamelyik gyártónak” – világította meg az összefonódásokat az IPR-Insights vezetője, aki ismeri Árpádék cégét, hiszen ők az egyetlenek, akiktől a cégek Magyarországon használt szoftvert vehetnek.

“Az egyik legnagyobb gyártó például nemrég megváltoztatta az egyik szoftver licencelési feltételeit, ugyanazon rendszer lefedéséhez kétszer annyit kellett belőle venni, mint a régebbi verzióból. Abban a pillanatban megugrott a kereslet a korábbi verzióra, amit a gyártónál már nem lehetett kapni. Rögtön hívtam Árpádot, még épp jókor, mert aznap előttem már húszan telefonáltak ugyanezért.”

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..