A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2014. április 10. csütörtök
Nincs hozzászólás

Érdekes cikk jelent meg a közelmúltban az ITAM Review portálon. A szerzők végeztek egy felmérést, ahol egyetlen kérdést tettek fel a szoftvergazdálkodással foglalkozó szakembereknek: Mivel töltik a legtöbb időt?

A válaszok alapján a SAM menedzserek 37%-a a licencek és a felhasználás összevetésével, 23%-uk pedig a telepítési és felhasználási adatok feldolgozásával (azaz a szoftverleltár összeállításával) tölti a legtöbb időt. Elmondható, hogy 60%-uk olyan tevékenységgel foglalkozik ideje legnagyobb részében, amire léteznek automatizált megoldások.

Ahogy a cikk is említi, ez több szempontból is problémás. Egyrészt a szoftverleltár és a megfelelőségi lista általában egy pillanatfelvételt értékel, így az időigényes manuális tevékenység eredményeként elavul, mire elkészül. Másrészt a ciklikus felmérés-kiértékelés tevékenység miatt a megfelelőségi státusz megismerése válik a szoftvergazdálkodás végső céljává, ami így megragad az érettségi modell alacsonyabb szintjén.

A megoldás: automatizálás. A napi feladatok jelentős részére vannak megfelelően működő eszközök, ezek bevezetése lehetővé teszi, hogy a SAM menedzser a szoftvergazdálkodás végső céljára tudjon fókuszálni, aminek a megfelelőséget és a költséghatékonyságot hosszú távon biztosító folyamatok bevezetésének kell lennie.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..