A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2012. október 24. szerda
Nincs hozzászólás

Idén már ötödik alkalommal került megrendezésre az Open Source BI konferencia, amely a nyílt forráskódú üzleti intelligencia iránt érdeklődő szakemberek és felhasználók legnagyobb szállítófüggetlen szakmai rendezvénye.

A konferencián dr. Telek Eszter kolléganőnk előadásában a nyílt forráskódú licencmodellek alapvető jellemzőinek bemutatását követően rávilágított a licencelési sajátosságokból adódó lehetséges jogi nehézségekre, valamint azok kezelésének lehetséges módjaira az esetjog és a gyakorlati tapasztalatok figyelembevételével. Az előadás ide kattintva letöthető.

Az open source BI a vállalatok, kormányzati szervek és egyéb felhasználók számára költséghatékonyan beszerezhető és üzemeltethető, nagyfokú rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosító analitikus eszközöket kínál. A nyílt forráskódú szoftverek választéka immár az üzleti intelligencia összes területét lefedi, a palettán az adatbáziskezelőtől a riportkészítőig, az OLAP motortól a térinformatikai szoftverig minden megtalálható. Az erre a szegmensre szakosodott vállalatok pedig a kapcsolódó szolgáltatások széles körét nyújtják, a kritikus rendszerek támogatásától a különböző felhasználói tanfolyamokig.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján így elmondható, hogy az open source BI eszközök egyre több szempontból méltó kihívói a hagyományos piaci szereplőknek.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..