A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2012. május 22. kedd
Nincs hozzászólás

Szoftvereik leltárba vételével a vállalatok elsősorban a jogosulatlan használatot és az ebből eredő kockázatot kívánják megszüntetni. A hatékony szoftvergazdálkodásnak azonban ez csupán a kiindulópontja, a valódi költségcsökkentéshez olyan út vezet, amelyet érdemes szakértő társaságában megtenni – hívta fel a figyelmet a Computerworldnek adott interjúban Zsoldos Sándor, IPR-Insights ügyvezető igazgatója.

A nem licencelt, de telepített szoftverek aránya vállalatonként a teljes szoftvervagyon 20?40 százalékát is elérheti. Ezzel arányos többletköltséghez vezet, ha a jogosulatlan használatra a nagy szoftverszállítók által végzett auditálás derít fényt. Szoftverleltár készítésével a legnagyobb vállalatoknál is pár hét vagy hónap alatt megszüntethető a jogosulatlan szoftverhasználat, illetve azonosíthatók a nem licencelt, de használni kívánt szoftverek. A leltár során nyert információk alapján azután felépítjük a stratégiát, melynek mentén a vállalat optimalizálni tudja a szoftverek használatához fűződő költségeit.

Költségcsökkentési lehetőségek egy szoftverleltár után

Az interjút a Comperworld oldalán vagy ide kattintva olvashatják teljes terjedelmében.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..