A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

Joel Reindenberg egy 1998-ban megjelent tanulmánya szerint az információs társadalom polgárainak magatartását a jogon túl technológiai adottságok szabályozzák, melyet Lex Informaticának nevez. Innen már csak egy lépés Lawrence Lessig híres “code is law” fordulata 1999-ből; és bár a szoftverek nem léptek az állami kényszerrel megerősített jogszabályok helyébe, bizonyos műszaki megoldások alkalmazásának a szerzői jogban is van szerepe. Ezen túl az egyes szerzői művek jogosultjai felhasználási szerződésiek útján szintén szeretnek kvázi önszabályozói szerepkörbe lépni (fentiek analógiájára Lex Licenctia), még ha az így alkalmazott általános szerződési feltételek időnként a szerzői joggal ellentétes elvárásokat támasztanak is.

Dr. Telek Eszter kolléganőnk újabb publikációja jelent meg az Infokommunikáció és Jog folyóirat októberi, 46. számában Lex Informatica, lex Licentia. Alternatív szerzői jog? címmel. A tanulmány azt vizsgálja, hogy a hivatkozott önszabályozási kísérletek mennyiben tekinthetőek alternatív szerzői jognak, és milyen hatásuk van a szerzői művek felhasználásának gyakorlatára.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..