A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2011. május 25. szerda
Nincs hozzászólás

Ahogy egy utazás előtt elgondolkodunk azon, hogy kössünk-e, és ha igen, milyen baleset- és poggyászbiztosítást, vagy ahogy azon tűnődünk, mennyi az esélye annak, hogy igazán jól jön a casco a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé, úgy sokszor felmerül az is, hogy a szoftver felhasználási szerződéseinknek mennyire kötelező kísérői a szoftver karbantartási és támogatási szerződések.

A napokban megjelent írás a Microsoft Software Assurance jellemvonásait vizsgálja.

Tapasztalatunk szerint a cikkben elemzett hátrányok valójában a maintenance szerződések jellemző velejárói, hisz a felhasználó a karbantartási szerződés megkötésével tulajdonképpen szerencseszerződést köt: azt  vállalja, hogy díjat fizet a szerződésben rögzített időtartamban közzétett gyártói frissítésekért. Amennyiben egy, kettő vagy több új verziót publikál a jogosult az adott időszakban, a felhasználó felhasználási engedélyt kap mindezek használatára a maintenance szerződés hatálya alatt. Természetesen előfordulhat az is, hogy új verzió vagy egyéb funkcióbővítés közzétételére nem kerül sor, de ez a konstrukció tipikus velejárója.

Ahogy mondani szokás, kockázat nélkül nincs üzlet…

Dr. Telek Eszter

Dr. Telek Eszter

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..