A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

Pár napja “Vagyonok a polcokon” címmel hírt adtunk egy az Egyesült Királyságban készített felmérés eredményeiről. Csupán néhány nap elteltével megjelentek a felmérés Egyesült Államokra vonatkozó adatai is, melyek szerint az amerikai vállalatok ha lehet még rosszabbul gazdálkodnak szoftvervagyonukkal, mint szigetországi társaik. A problémát tágabb kontextusba helyezve a tanulmány megállapítja, hogy az eredmények alapján a használaton kívüli szoftverek jelenléte a vállalatoknál egyfajta “népbetegségnek” tekinthető, amely sajnálatos módon egyrészről megakadályozza a szervezeteket abban, hogy szoftvereszközeikkel hatékonyan gazdálkodjanak és maximálisan kihasználják azok értékét, másrészről az IT költségvetések szükségtelen lemerülését eredményezi.

A “népbetegség” kialakulásában nyilvánvalóan szerepet játszik az, hogy a válaszadó licencmenedzserek 72% szerint a szoftvereszköz-gazdálkodás túlságosan komplex feladat, kétharmaduknak pedig kihívást jelent a gyártói auditokra történő felkészülés.

Gáspár-Hidasi Eszter

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..