A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2011. április 6. szerda
Nincs hozzászólás

Egy friss cikk szerint a másfél éve megjelent ISO 19770-2 szabvány eddig nem járult hozzá jelentősen a szoftvercímkék terjedéséhez, és nem segít a szoftvereket használó szervezeteknek átláthatóbbá tenni a szoftvereik körét. A cikk a nagy gyártók közül az Adobe-t és a Symantecet említi pozitív példaként, mint akik elindultak ezen az úton. Érdekesség, hogy több amerikai kormányhivatal a szoftverbeszerzéseknél feltételként írja elő a szoftvercímke meglétét.

A cikk egyébként nagyon jól rávilágít arra is, hogy a szoftvercímke addig nem oldja meg a szoftverek azonosításának problémáit, amíg a gyártók többsége (sőt, az összes gyártó) nem kezdi el alkalmazni. Ugyancsak segít eloszlatni azt a tévhitet, hogy a Windows Add/Remove listája alkalmas a telepített szoftverek azonosítására.

A szoftvercímkét a SAM-Insights rendszer is képes kezelni, de a mi tapasztalatunk is azt mutatja, hogy nagyon kevés szoftver mellett található meg.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..