A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2010. április 27. kedd
Nincs hozzászólás

Ebben a hónapban jelentős ponthoz érkeztünk a SAM-Insights tudásbázis fejlesztésében: az azonosított állományok száma elérte az egymilliót. Ez az 1.000.000 állomány 44.000 szoftververziót takar, 11.700 gyártótól. Óriási számok ezek, de ahogy egy korábbi bejegyzésünkben is írtuk, a tipikus vállalati környezetben a megvásárolt alkalmazások számának többszöröse is előfordulhat.

A tudásbázis ilyen ütemű bővülésében annak is szerepe van, hogy az IPR megközelítésében egy tipikus szoftverauditnak feladata a gépen található minden szoftver felmérése. Sajnos nem általános ez a megközelítés. Tapasztalatunk szerint a szoftvergazdálkodási projektekben sokan a megvásárolt licencekre, vagy jobb esetben az alkalmazott eszköz tudásbázisában már megtalálható szoftverekre szűkítik a felmérés kiterjedését. Ezzel azonban ismeretlen mértékű, kezelhetetlen kockázatot vállalnak.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..