A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2010. április 19. hétfő
Nincs hozzászólás

Vállalati környezetben alapvetően két mód van a Windows aktiválásra. Az első a MAK (Multiple Activation Key) használata, a második saját KMS (Key Management Service) host gépek beállítása.

MAK használata esetén előre meghatározott számú gépet lehet aktiválni egyetlen termékkulccsal. Az aktiválás két módon történhet. Lehetőség van minden gép önálló aktiválására a Microsoft szerverein interneten vagy telefonon keresztül, vagy használható a VAMT (Volume Activation Management Tool) eszköz a MAK proxy konfigurálására, mely segítségével a telepítések tömegesen aktiválhatók. Az aktiválást mindkét esetben elég egyszer elvégezni.

KMS host gép használata esetén a Windowsok nem a Microsoft szervereihez, hanem a helyi hálózaton elérhető KMS hosthoz fognak kapcsolódni és a KMS host aktiválja őket. Windows 7 és Windows Server 2008 R2 rendszerek esetén ez az alapértelemezett aktiválási metódus.

A KMS szolgáltatás nem igényel külön szervert, a háttérben futtatható bármely meglévő Windows Serveren vagy kliensen. Ehhez az szükséges, hogy az adott gépet egy KMS kulccsal aktiválják. Ez a kulcs az aktív mennyiségi licenccel, MSPP/MAPS- vagy MSDN/TechNet-előfizetéssel rendelkezők számára minden további feltétel nélkül elérhető a Microsoft VLSC-n (Volume Licensing Service Center) keresztül.

Egy KMS kulcs segítségével összesen hat KMS host gép aktiválható egyenként maximum tíz alkalommal. Egy KMS host korlátlan számú gépet tud aktiválni, viszont minden 180 napban újra kell aktiválni minden gépet. A folyamat teljesen automatikus, viszont azt jelenti, hogy a gépeknek legalább 180 naponta kapcsolódniuk kell a helyi hálózathoz.

A KMS és a MAK aktiválás használható akár egymás mellett is, nem ütköznek egymással.

Az alábbi TechNet oldalon részletes információ található a KMS és MAK aktiválás elméleti és gyakorlati oldaláról is: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd996588.aspx

Ti hogyan aktiváljátok a Windowsokat?

Nagy Sándor

Nagy Sándor

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..