A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2009. február 25. szerda
Nincs hozzászólás

Készülünk egy új projektre, és ennek kapcsán előjött az a kérdés, hogy a Control Panel / Add or Remove Programs listája mennyire használható a telepített szoftverek azonosítására. Válasz: igen korlátozottan, sok bizonytalanságot magában hordozva.

Tavaly két projektünk is volt, ahol erre a listára alapozva azonosítottuk a telepítéseket. (A lista kinyerhető Registry olvasással: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall.) Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezeknek a projekteknek nem volt célja teljes körű szoftverfelmérést végezni, az egyik esetben Microsoft termékeket, a másik projekten pedig kimondottan MS SQL Servereket mértünk fel. És milyen szoftvereket mutasson meg korrekt módon a Windows, ha nem a Microsoft szoftvereket – gondoltuk. Tévedtünk.

Utólag értékelve a projekteket, jobban jártunk volna, ha végigszkenneljük az összes gépet, még akkor is, ha az állományokat azután még azonosítani kell. A legtöbb problémánk az SQL Serverekkel volt.  A bejegyzésekből szinte soha nem derül ki a kiadás, így pl. egy ingyenes Express Edition nem különböztethető meg egy Enterprise Editiontől. De ami még érdekesebb: bizonyos estekben a csupasz Client Tools telepítés is teljes MS SQL Database telepítésnek tűnik. Utóbbi ráadásul igaz az Exchange-re is.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..