A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

A hatékony szoftvergazdálkodás a folyamat minél több elemét automatizáló rendszer nélkül elképzelhetetlen. A SAM-Insights ilyen felhasználóbarát eszköz: immár több mint 4 millió futtatható állományt ismer fel! Dedikált szoftvergazdálkodási célszoftver, amely átfogó és kiterjedt adatgyűjtést végez, értelmezi az adatok összefüggéseit, és a licenckiosztáshoz szükséges információt állít elő belőlük.

Mivel a teljes szoftvergazdálkodási folyamat megfelelősége múlik a szoftver felhasználási adatok megbízhatóságán, így nem mindegy, hogy milyen elven áll elő a szoftverhasználatot leíró lista. Sajnos mind a Windows „Add/Remove” lista, mind a futtatható állományok fejléc-információinak összegzése nehezen feldolgozható, sok hibát tartalmazó eredményre vezet.

Más hasonló alkalmazásokkal ellentétben, a SAM-Insights nem elégszik meg a programfájlok illetve header-információk összegyűjtésével. Akár egy géntérkép készítésekor: a programfájlokon, header-információkon, WMI-osztályokon és registry-bejegyzéseken túl minden olyan lenyomatot összegyűjt, amit a telepítések hagytak a merevlemezen. Ezek nélkül a leggyakrabban használt szoftverek 70-80%-a nem lenne azonosítható egyértelműen!

SAM-Insights adatgyűjtés

SAM-Insights adatgyűjtés

A feladat természetesen nem ér véget az átfogó adatgyűjtéssel: azokat összefüggéseiben is értelmezni és tárolni kell. Az azonosítás célja a kereskedelmi forgalomban kapható szoftvercsomagok meghatározása. A SAM-Insights teljes funkcionalitású szoftvergazdálkodási megoldás: felismeri a pontos termékcsomagokat, óriási adatbázisa alapján gyorsan azonosítja azokat, termékinformációs adatbázisát folyamatosan frissíti, a begyűjtött adatokból pedig információt állít elő a licencigény számolásához.

A licencigény pontos kiszámításának – és így a megfelelőség biztosításának – alapja a teljes körű adatgyűjtés, így tehát a 4 milliót meghaladó futtatható állomány felismerésével a SAM-Insights kiemelkedő szoftvergazdálkodási támogatást nyújt a licencmenedzsereknek, informatikai vezetőknek.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..