A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2011. február 15. kedd
Nincs hozzászólás

A Microsoft bejelentette a Windows 7 új változatát, a Windows Thin PC-t. Az aktív SA-val rendelkező ügyfelek ingyenesen letölthetik a Microsoft Connect site-ról 2011 első negyedévében.

A Windows Thin PC (WinTPC) a Windows 7 csökkentett funkcionalitású, kis erőforrás igényű változata, melyet a Microsoft kifejezetten régebbi asztali gépekre szán olyan vállalatokhoz, melyek erőteljesen építenek a virtualizált környezetekre. A Windows Thin PC-t feltelepítve a gép egy vékonykliens funkcionalitásával fog rendelkezni, így megkímélve az ügyfelet új gépek (adott esetben vékonykliensek) vásárlásától, illetve a régebbi gépek selejtezésének terhétől.

Ez különösen a Windows 7-re áttérni készülő vállalatok számára lehet érdekes, hiszen sok esetben a régi, Windows XP-t futtató gép nem alkalmas az új operációs rendszer futtatására. Ha rendelkeznek SA-val, akkor a kérdés egyszerű, hiszen a Windows Thin PC ingyenesen elérhető számukra. Ha nincs aktív Software Assurance-szük, viszont élnek a virtualizáció nyújtotta előnyökkel, akkor érdemes megfontolni az SA megkötését, mert ekkor nincs szükség külön VDA (Virtual Desktop Access) licencre a kliensek számára.

A Windows Thin PC-t a Microsoft SA előnyként kínálja, így ingyenesen elérhető minden aktív Windows Client Software Assurance-szel (Frissítési Garancia) rendelkező vállalat számára. A Windows Thin PC-t futtató számítógép nem igényel VDA (Virtual Desktop Access) licencet a virtuális gépek eléréséhez, hiszen az SA már beépítve tartalmazza azt.

Jól látható, hogy a licencköltségeken nem lehet megtakarítást elérni az új Windows kiadással, mert a számítógépnek rendelkeznie kell aktív Windows Client SA-val, ami csak Windows licenc mellé vásárolható. A megtakarítás az üzemeltetésben és a beszerzés területén érhető el, hiszen nem szükséges új gépek vásárlása.

Nagy Sándor

Nagy Sándor

Your Turn To Talk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.