A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2011. február 15. kedd
Nincs hozzászólás

A Microsoft bejelentette a Windows 7 új változatát, a Windows Thin PC-t. Az aktív SA-val rendelkező ügyfelek ingyenesen letölthetik a Microsoft Connect site-ról 2011 első negyedévében.

A Windows Thin PC (WinTPC) a Windows 7 csökkentett funkcionalitású, kis erőforrás igényű változata, melyet a Microsoft kifejezetten régebbi asztali gépekre szán olyan vállalatokhoz, melyek erőteljesen építenek a virtualizált környezetekre. A Windows Thin PC-t feltelepítve a gép egy vékonykliens funkcionalitásával fog rendelkezni, így megkímélve az ügyfelet új gépek (adott esetben vékonykliensek) vásárlásától, illetve a régebbi gépek selejtezésének terhétől.

Ez különösen a Windows 7-re áttérni készülő vállalatok számára lehet érdekes, hiszen sok esetben a régi, Windows XP-t futtató gép nem alkalmas az új operációs rendszer futtatására. Ha rendelkeznek SA-val, akkor a kérdés egyszerű, hiszen a Windows Thin PC ingyenesen elérhető számukra. Ha nincs aktív Software Assurance-szük, viszont élnek a virtualizáció nyújtotta előnyökkel, akkor érdemes megfontolni az SA megkötését, mert ekkor nincs szükség külön VDA (Virtual Desktop Access) licencre a kliensek számára.

A Windows Thin PC-t a Microsoft SA előnyként kínálja, így ingyenesen elérhető minden aktív Windows Client Software Assurance-szel (Frissítési Garancia) rendelkező vállalat számára. A Windows Thin PC-t futtató számítógép nem igényel VDA (Virtual Desktop Access) licencet a virtuális gépek eléréséhez, hiszen az SA már beépítve tartalmazza azt.

Jól látható, hogy a licencköltségeken nem lehet megtakarítást elérni az új Windows kiadással, mert a számítógépnek rendelkeznie kell aktív Windows Client SA-val, ami csak Windows licenc mellé vásárolható. A megtakarítás az üzemeltetésben és a beszerzés területén érhető el, hiszen nem szükséges új gépek vásárlása.

Nagy Sándor

Nagy Sándor

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..