A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2010. szeptember 23. csütörtök
Nincs hozzászólás

A Microsoft tavaly szeptemberben adta ki Security Essentials nevű biztonsági szoftverét, amelyet mostantól a legfeljebb 10 PC-vel rendelkező kisvállalatok is ingyenesen használhatnak.

A  Security Essentials csomag csak kártevővédelmet tartalmaz, tűzfalat és webbiztonsági komponenseket nem, ugyanis ezek megtalálhatók a Windowsban és az Internet Explorerben. A szoftver a Microsoft Forefront Client Security technológiáját használja, azonban nem tartalmazza annak távoli felügyeleti képességeit. Éppen ezért a nagyobb szervezeteknek továbbra is a Forefrontot ajánlja a cég, kisebb cégek számrára azonban jó alternatíva a Security Essentials.

A Microsoft naponta többször frissíti a Security Essentials adatbázisát, illetve a program automatikus frissítést hajt végre akkor is, ha valamiféle gyanús tevékenységet észlel a PC-n. A rootkitek elleni küzdelmet számos technológia támogatja, amelyek lehetővé teszik például a kernelstruktúrák integritásának ellenőrzését vagy éppen a fájlrendszerhez való közvetlen hozzáférést a rosszindulatú programok, driverek eltávolításához.

A Security Essentials új verziója valószínűleg novemberben érkezik és a távoli felügyeleti és jelentéskészítési képességeket leszámítva megegyezik a Forefront Endpoint Protection 2010-zel, amely szintén az ősszel várható. Mindkét termék béta verziója letölthető a Microsoft weboldaláról.

Nagy Sándor

Nagy Sándor

Your Turn To Talk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.