A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

Ma már nem lehetetlen egy vállalkozás teljes szoftverigényét nyílt forrású és ingyenes szoftverekkel kielégíteni, ám ennek feltételeivel csak kevesen vannak tisztában.

A napokban tartották a világ első, szabad szoftverekről elnevezett utcájának ünnepélyes avatását a spanyol Berga városban. Ez is jól példázza, hogy az utóbbi években a szabad szoftverek szépen lassan kilépnek a informatikusok és rendszergazdák zárt köreiből az átlagos felhasználó és a vállalati piac irányába. Ez az egyre nagyobb figyelem azonban a legtöbb esetben nem jár együtt a megfelelő ismeretanyag megszerzésével, így sokan csak nagy vonalakban,vagy egyáltalán nem ismerik a nyílt forrású szoftverekben rejlő lehetőségeket és kötöttségeket.

Sokan elfeledkeznek róla, hogy minden szoftver licencköteles, beleértve a nyílt forrású, vagy más néven szabad szoftvereket is. A nyílt forrású termékek licenceit két nagy családba lehet sorolni: a megengedő (permissive, non-copyleft) és a nem megengedő (non-permissive, copyleft) licencek közé.

A megengedő licenceket a család legismertebb és leggyakrabban alkalamzott tagja ? a Berkeley Software Distribution (BSD) licenc ? után BSD típusú licenceknek is szokták nevezni. Az eredeti BSD licenc 1989-ben íródott és azóta számtalan módosításon esett át. A licenc eredetileg négy fontos kikötést tartalmazott…

Nagy Sándor kollégánk cikke a Bitport üzleti infokommunikációs portálon, vagy ide kattintva olvasható.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..