A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

A Novell és a VMware megegyezett, hogy a VMware vSphere virtualizációs környezetéhez a jövőben ingyenes előfizetéssel járnak virtualizált SUSE Linux Enterprise Server (SLES) telepítések, vagyis a felhasználók hozzájutnak a frissítésekhez és patchekhez. Ezen túlmenően az ügyfelek a VMware-en keresztül is köthetnek műszaki támogatásra szerződést a SLES rendszerképekhez. Mindez egyetlen kézből, a VMware támogatási hálózatán keresztül, vagyis üzemeltetési szempontból gyakorlatilag olyan, mintha a vSphere-n futó SLES-ek VMware termékek volnának.

A megoldás szoftverlicenc-gazdálkodási szempontból mindenképp előnyös, hiszen így nem szükséges a dinamikusan változó virtuális gépek számára minden alkalommal új licenceket vásárolni és aktiválni. A virtualizált IT-környezetekben ugyanis a virtuális gépek száma és fizikai pozíciója folyamatosan változik, így gazdálkodási szempontból nehezen követhető. Ezt a problémát vágja át nemes egyszerűséggel a Novell és a VMware megállapodása.

Az egyezség további részeként a VMware SLES alapokon egységesíti virtuális készülékeit, azaz autonóm alkamazáskonténereit. A virtuális készülékek (virtual appliance) olyan előre felkonfigurált virtuális gépek, amelyek üzemkész operációs rendszeren futó alkalmazásokkal rendelkeznek, vagyis célorientált vagy alkalmazásspecifikus VM-eknek is nevezhetnénk ezeket – az operációs rendszer sokszor csak a szükséges funkciókat tartalmazza.

Nagy Sándor

Nagy Sándor

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..