A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services

A szoftverhasználati feltételek elolvasása nem csak azért fontos, hogy egy vizsgálat során a vállalkozásunk ne kerüljön kellemetlen helyzetbe. A licenc ismerete nagyobb szabadságot és költségcsökkentést is eredményezhet.

Dilbert

A szoftverszerződések feltételei számos esetben követhetetlenek az átlagos felhasználó számára.

“Nem olvastam el a dobozos szoftver licencének feltételeit, mindaddig, míg a dobozt fel nem nyitottam. Ezzel pedig egyértelműen elfogadtam, hogy életem hátralevő részét cselédként töltöm Bill Gates új kúriáján” – mondja Scott Adams népszerű Dilbert figurája, és ezzel figyelmeztet arra, hogy a szoftver felhasználója sokszor nem ismeri, vagy későn ismeri meg azokat rendelkezéseket, melyeket a program használata során be kell tartania.

Amellett, hogy a szoftverszerződések feltételei számos esetben követhetetlenek az átlagos felhasználó számára, a ráutaló magatartással (a szoftver dobozának felnyitásával) történő szerződéskötés vagy a licencfeltételek kattintással való elfogadásának lehetősége tovább növeli annak esélyét, hogy a felhasználó egyszerűen csak használja a szoftvert tekintet nélkül arra, hogy azt hogyan és miként teheti meg a szerződés szerint…

dr. Telek Eszter kolléganőnk cikke a Bitport üzleti infokommunikációs portálon vagy ide kattintva olvasható.

IPR-Insights

IPR-Insights

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..