A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2010. március 5. péntek
Nincs hozzászólás

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb témája az IT üzemeltetésben a virtualizáció. A technológia adott, mostanra egyre kiforrottabb megoldások közül lehet választani. Az egyik mozgatórugó pedig a költségmegtakarítás lehetősége. A licencköltség megtakarításokat viszont alaposan meg kell nézni, sok félreértés van a témában.

Sokszor találkozunk olyan megközelítéssel, amit a licencszerződés nem enged. Például egy telepítés alapon licencelt szoftvert a felhasználók munkaállomásai helyett egy virtuális munkaállomásra telepítünk. Érdekes megoldás, valójában a telepítés alapú licencelésből egyidejű felhasználók száma alapján való licencelést csináltunk. Sajnos a legtöbb esetben a licencszerződés ezt nem teszi lehetővé.

Ellenpélda: a processzor alapon licencelt adatbáziskezelő éles környezete mellé azonos fizikai hardverre helyezzük el a ritkán használt fejlesztői- és tesztkörnyezetet. Így az éles környezet licencével megfelelően lefedett hardveren nem jelent extra költséget a fejlesztői- és tesztkörnyezetek licencelése.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..