A JavaScript engedélyezve kell, hogy legyen a böngészőn, hogy az oldal minden funkciója megfelelően működjön.
SAM Tools and Services
2009. március 20. péntek
Nincs hozzászólás

Pár hete írtunk itt az Oracle licencek különböző processzorszám függéseiről. Ehhez kapcsolódó hír jelent meg a napokban az egyik hírportálon: Harmadával drágulnak az Oracle-licencek IBM Power6 platformon. Eszerint az IBM Power6 típusú processzorok esetén a szükséges processzorlicencek számításakor a magok számát 1-gyel kell szorozni a korábbi 0,75 helyett.

Ez a hír is mutatja, hogy a processzormag-szorzó mögötti logika szerint a licencdíj a hardver számítási kapacitásaitól függ.

Érdekes kérdés ezzel kapcsolatban még a változás hatálya. A korábban üzembe állított, és az akkori szabályok szerint helyesen licencelt rendszerek természetesen továbbra is helyesen licenceltek, az ezt követően vásárolt új rendszereket pedig már nyilván az új szabályok szerint kell licencelni. Egy újratelepítés vagy bővítés esetén azonban egyedileg érdemes vizsgálni a helyzetet és kellőképpen dokumentálni, hogy mikor, milyen gépre, milyen rendszerek kerültek. Ezzel megelőzhetünk néhány nehéz kérdést egy esetleges későbbi audit során.

Csala Zsolt

Csala Zsolt

Your Turn To Talk

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..